Първо в Lupa: Мартин избягал от затвора заради пари (СНИМКИ)

Общество
12:05 - 01 Ноември 2019
9838
Първо в Lupa: Мартин избягал от затвора заради пари (СНИМКИ)

Приятелката на пандизчията Мартин Пенчев Шахънски, който избяга от затворническото общежитие в Смолян на 21 октомври и бе заловен след два дни издирване, изхарчила личните му спестявания.

Това накарало бандитът да изчезне от превъзпитателната институция, за да си търси парите, съобщи за Lupa.bg служител на Министерство на правосъдието.

Първоначалната версия за бягството на Мартин бе, че приятелката му изневерявала и той отишъл при нея да й държи сметка. Оказа се, че Мартин пак бил при нея, само че не заради друг мъж в живота й, а заради изчезнали пари.

Източникът на Lupa.bg разкри, че на Мартин изобщо не му е било трудно да офейка от общежитието в Смолян. То се пази от един надзирател и няма камери, които да наблюдават затворниците. Въпрос на добра воля е лишените от свобода да останат, за да излежат присъдите си.

Пазачът, който бил на смяна, когато Мартин изчезнал, засега няма да бъде наказан. Ако все пак получи порицание, неговите колеги ще го защитят с протест, тъй като от години служителите повтарят, че числеността им е малка и не могат да опазят толкова много затворници.