Първо в Lupa.bg: Арестуваха наркобоса Радо Ланеца

Дясната му ръка Паяка е направил самопризнания за подкупите в ГДБОП

Новини
17:25 - 27 Юни 2020
20433
Първо в Lupa.bg: Арестуваха наркобоса Радо Ланеца

Издирваният люлински наркобос Радмил Ранев – Ради Ланеца е бил арестуван тази сутрин и въдворен в килия на следствения арест „Майор Векилски” заедно с дясната си ръка Веселин Христов – Паяка, научи Lupa.bg.

Ради Ланеца е въдворен в следствения арест на "Майор Векилски" тази сутрин

Според наш източник Ради Ланеца, който е издирван от август 2019 г. като бос на крими синдикат, контролиращ уличната търговия с дрога в София, се е предал сам в МВР. Неговият сподвижник Весо Паяка, който също е арестуван, пък е човекът, предал подкуп на началникът на отдел „Наркотици” в ГДБОП. Според наш източник, предаването на 5-те хиляди лева подкуп се е случил в четвъртък вечерта, като парите са били белязани. Засега не е известно дали Паяка се е съгласил да стане защитен свидетел срещу корумпираните ченгета от отдел „Наркотици” в ГДБОП, за да облекчи положението си.

Крими структурата на Ради Ланеца бе ударена миналото лято, а подсъдими в този наркопроцес са цели 41 човека. При акцията бяха открити и огромно количество наркотици – близо 100 килограма дрога, както и боен арсенал, в секретна квартира в столичния квартал „Манастарски ливади”. Още при провеждането на акцията миналото лято се заговори, че е открита тетрадка с имена на корумпирани полицаи, които са получавали ежемесечни подкупи от наркобандата.

На водещата снимка: Арестуван служител от отдел "Наркотици" в ГДБОП след приемането на подкуп от 5 хиляди лева от Весо Паяка.