Първо в Lupa.bg: Бащата на Бербатов уволнен от „ Чистота Искър” (ДОКУМЕНТ)

Иван не ходил на работа, но редовно получавал заплата от общинското дружество

Ексклузивно
13:30 - 16 Октомври 2019
13918
Първо в Lupa.bg: Бащата на Бербатов уволнен от „Чистота Искър” (ДОКУМЕНТ)

На 1 октомври бащата на футболната звезда Димитър Барбатов - Иван, е получил едномесечно предизвестие за уволнение от общинското предприятие „Чистота Искър” след разкритието на Lupa.bg, че не ходи на работа, а получава заплата.

Иван Бербатов се водеше на ведомост като строителен работник. Таткото на звездата от Благоевград обаче нямал нито един ден трудов стаж в предприятието, но пък получавал месечната си заплата и купони за храна.

Бащата на Бербатов не е единствената калинка в „Чистота Искър”. В неговото положение са още няколко човека, твърдят пред Lupa.bg негови колеги и допълват, че въпрос на време е и те да бъдат изгонени.

Плащането на заплати на „несъществуващи” работници е най-малката нередност в предприятието, отговарящо за чистотата на столични квартали. По-голямата е изпаряването на 16 милиона лева, за което кметицата Йорданка Фандъкова била информирана с доклад. Тя обаче, вместо да даде гласност на колосалната кражба, я препратила към прокуратурата, без да оповести далаверите пред обществото и своите избиратели.

Наред с изчезването на милионите от общинската фирма, машина за 4 500 000 лева също сменила собственика си по криминален начин, установили инспектори от Столична община.Одиторите констатирали също, че „Чистота Искър” възлагала поръчки на несъществуващи фирми. Една от тях е "БСХ-БИЛД", която след изпълнението на работата се е регистрирала като еднолично дружество.