Първо в Lupa.bg: Братя близнаци пребили Слави Ангелов

Новини
19:53 - 23 Април 2020
69978
Първо в Lupa.bg: Братя близнаци пребили Слави Ангелов

Двама братя близнаци, членове на крими групировката „София Запад”, най-вероятно ще се окажат физическите извършители на зверския побой над разследващия журналист Слави Ангелов, научи Lupa.bg.

26-годишните боксьори са сред задържаните при специализираната акция на МВР, която тече и в този момент. До този момент има над 10 закопчани. Братята изпълнители на мократа поръчка, са арестувани в квартал „Бояна”. Според неофициална засега информация, боксьорите са прибрали 4000 лева за побоя над Слави Ангелов, а третия замесен в инквизицията е ММА боецът Любомир Делев.

Сред арестуваните е и друг ММА боец и изпълнител на мокри поръчки от „София Запад” – Павел Георгиев. Той е разследван и за други тежки престъпления. Задържан е и боксьорът Бисер Митев. В неговата къща в квартал „Подуене” криминалистите са открили наркотици и огнестрелно оръжие. Открит е и опожарен край София автомобил, който е използван от "София Запад" при извършването на престъпления. Задържаният Павел Георгиев пък е шофирал брониран джип, който е със съмнителни документи.

Любомир Костадинов - Младежа (оградения в кръгче) засега не е арестуван.

Тарторът на групировката „София Запад” Любомир Костадинов – Любо Младежа не е сред задържаните, но се издирва, за да бъде разпитан. Според близки до разследването, Любо Младежа се укрива в село край Петрич. Костадинов е първи братовчед на Любомир Симеонов – Любо Чука. Той излезе от затвора преди 5 години, след като излежа присъда от 4 години за търговия с дрога.

ММА боецът Дани Илиев също е издирван от МВР

Издирван от МВР е и ММА боецът Дани Илиев, нашумял в светските среди в поседните месеци като гадже на певицата Гери Никол. До този момент обаче не е известно дали Илиев е дирен само за разпит, или ще му бъдат повдигнати обвинения като част от организирана престъпна група за рекет, поръчкови побои и търговия с дрога.

На водещата снимка в заглавието: Силоваците от "София Запад" Павел Георгиев и Любомир Делев.