Първо в Lupa.bg: БСП се цепи за вота на недоверие

Крум Зарков остро разкритикува другарите си за огъня по Радев

Политика
22:35 - 20 Юни 2022
12435
Първо в Lupa.bg: БСП се цепи за вота на недоверие

Парламентарната група на БСП може да се разцепи при гласуването на вота на недоверие срещу кабинета "Петков" и то по линия на президента Румен Радев. От дни социалистите, сочени за близки до Корнелия Нинова, в един глас с "Промяната" и ДБ громят държавния глава, докато опозиционерите в Столетницата се въздържат от подобни критики и намират предупрежденията на Радев за адекватни особено в контекста на търговията с народни избраници. 

А че парламентарната група не е монолитна в предстоящия вот даде да се разбере лансираният за наследник на поста шеф на БСП Крум Зарков.

В категорична позиция, че е зад президента, той призова "другарите" да свалят оръжията с дула, насочени към "Дондуков" 2. Припомняме, майката на депутата от Русе - журналистката Анна Заркова, бе в Инициативния комитет по издигането на бившия военен пилот за втори мандат начело на президентството. 

"В битката за правов ред и нормална държавност са нужни съюзници. В нея президентът Радев е естествен и силен съюзник! Така е и защото той води тази битка още от времето, в което нямаше почти никакви изгледи тя да бъде спечелена. Оръдията, насочени към него, са с обърнати цеви.

Впрочем, важна част от промяната в управлението на държавата следва да бъде и тази - на критиката да се отговаря, а не критикът да се обругава.

Всичко друго е връщане назад, без значение от кого и как се обяснява", написа Зарков. Самият той не бе видян от нашите репортер на митинга тази вечер за подкрепа на кабинета.

Според източник на Lupa.bg, е възможно депутати от левицата да не подкрепят правителството, в което Корнелия Нинова е вицепремиер, а БСП управлява три министерства.