Първо в Lupa.bg: Ето част от кабинета на Пламен Николов

Ексклузивно
14:47 - 03 Август 2021 (обновена)
24201
Първо в Lupa.bg: Ето част от кабинета на Пламен Николов

Част от кабинета на проектопремиера Пламен Николов изтече в редакцията на Lupa.bg малко след срещата на ИТН и ИБГНИ в Народното събрание.

По информация на нашите източници

Регионалното министерство Николов е решил да повери на Георги Георгиев.

Спряганият за премиер плагиат Петър Илиев е бил нагласен да вземе МВР. Въшно министерство пък да е в ръцете на дългогодишния дипломат и постоянен секретар Ради Найденов.

За финансов министър харесал Пламен Данаилов, а за здравен - Силви Киров. Правосъдното министерство би поел Момчил Димитров, а голямата изненада е името на бившия седесар Гроздан Караджов, който бил харесан за транспортен шеф. 

За енергиен министър е предложен Александър Николов, а за спортен - отново Радостин Василев

Георги Султанов, оперен артист във Варна с 23 годишен стаж, експерт в ИТН, тенор е бил харесан за министър на културата. 

За икономиката Слави и Пламен Николов искали Десислава Димитрова, а Силвия Бакърджиева за Министерство на околната среда и водите. При предишното представяне на кабинета, сътворен от Дългия, когато номинира Николай Василев за премиер, той забрави да посочи шеф за ековедомството. 

За отбранителната политика отново е предложена Теодора Ганчовска

Велислава Петрова, която бе предложена за здравен министър при предишния опит на Трифонов, сега е поканена да оглави образованието. 

А за труда и социалната политика обаждане от Пламен Николов е получила Теодора Пенева

Ивайло Кожухаров отново е предложен за шеф на туризма.

Очаквайте още подробности!