Първо в Lupa.bg: Ето защо ни докараха ваксините с бус за кренвирши

Компанията: "Ситуацията е сериозна, хуморът - неуместен", всички изисквания били спазени

Куриози
18:22 - 26 Декември 2020
12722
Първо в Lupa.bg: Ето защо ни докараха ваксините с бус за кренвирши

Рекламният бус на популярна марка месни продукти, с който бяха закарани първите дози РНК ваксини на "Пфайзер"/"Байонтек", е бил предоставен безвъзмездно за ползване на държавата, а всички изисквания за транспорт са били спазени. Това твърди компанията, собственик на бранда - "Белла България АД", които се оказа, че отдавна имали договор със здравното министерство за логистиката на замразените при минус 80 градуса флакони. Искането е било отправено от държавната фирма "Бул Био" към Националния център по заразни и паразитни болести. 

По-рано днес репортер на Lupa.bg се опита да научи защо ваксините бяха разпределени в Регионалните здравни инспекции на Пловдив и Бургас с бус за кренвирши, но получи забележка от една от директорките на компанията Елза Маркова, че това били "несъществени глупости" и нямало смисъл от въпроси. A регионалният мениджър за марката в Пловдив изобщо не беше запознат с истерията, заляла социалните мрежи. 

В прессъобщението си от фирмата, държаща редица хранителни марки у нас, подчертават, че явно доста са се обидили от хумористичните послания, залели социалните мрежи от сутринта. "Ситуацията е сериозна, хуморът - неуместен", пишат от там. 

И обясняват, че това било тяхното решение за благотворителност и подпомагане на държавните органи в осъществяването на сложния логистичен процес.

"Изпълняваме най-стриктно всички разпоредби и предписания на здравните власти в страната, както по отношение на всички служители, които работят в различните звена на компанията, така и по отношение на всички технически средства, свързани с производството и логистиката. Високото качество на хладилните транспортни услуги на компанията е гарант за пълното спазване на условията за бързо и качествено транспортиране на ваксината до пунктовете в цялата страна", пишат още от "Белла". 

А голямото доказателство за декларациите им били данните от термографа.