Първо в Lupa.bg: Георги Кадурин се върна на сцената

Култура
08:00 - 13 Май 2019
5659
Първо в Lupa.bg: Георги Кадурин се върна на сцената

Популярният актьор Георги Кадурин се върна на сцената, след като преди повече от месец претърпя тежка сърдечна криза и дори влезе в болница, научи Lupa.bg. Звездата от сериалите „Скъпи наследници” и „Стъклен дом” снощи излезе на сцена „Апостол Карамитев“ в Народния театър, за да изиграе спектакъла „Манхатън, Второ авеню“ по Нийл Саймън, в който си партнира с Емануела Шкодрева. Режисьор на постановката е известният режисьор Бойко Илиев, който е женен за сестрата на Кадурин - дерматоложката проф. Мирослава Кадурина.

В началото на април големият актьор бе откаран в болница в прединфарктно състояние, малко преди премиерата на спектакъла „Маркиз дьо Сад” в Театър „Българска армия”, където е на щат. По време на репетициите 64-годишният Кадурин се почувствал зле и се наложило спешно да бъде извикан медицински екип, който преценил, че актьорът трябва да постъпи в болница.

Сърдечната криза била провокирана от огромния стрес и от емоционалното и физическо натоварване на актьора покрай ролята на скандалния френски политик и писател маркиз дьо Сад.

Георги Кадурин и Емануела Шкодрева в "Манхатън, Второ авеню" в Народния театър. Снимка: Народен театър "Иван Вазов"


Lupa.bg научи, че талантливият актьор има проблеми със сърцето и кръвното, които се изострили точно преди премиерата във Военния театър. В крайна сметка първата среща на актьорите от „Маркиз дьо Сад“ с публиката бе отложена за началото на следващия театрален сезон през октомври. 

За щастие, Кадурин вече се чувствал добре и затова се връща да играе в спектаклите, в които участва. Снощи за радост на режисьора Бойко Илиев и на многобройните почитатели на Кадурин той направи това на сцената на Народния театър.

Най-щастлива от завръщането му на сцената обаче бе съпругата му - актрисата Мариана Миланова. Малко сред края на снощния спектакъл тя сподели радостно във фейсбук: "Моят мъж - Георги Кадурин е герой! За вас (публиката) той игра вълшебно тази вечер в Народния театър, точно един месец след сериозен здравословен проблем. За вас ще играе пак и на 14-ти май в „Иначе казано” в Младежки театър "Николай Бинев" и на 17-ти май в „Ясна поляна” в Театър 199. Охххх...  :) Жив е! Здрав е! Ваш е! Но! Преди всичко е мой!"

Георги Кадурин играе почти всяка вечер при това в десет театъра - в "Българска армия", Народния, Младежкия, Театър 199, Нов театър в НДК, "Сълза и смях", в сливенския театър "Стефан Киров", в хасковския "Иван Димов", в плевенския "Иван Радоев", в габровския "Рачо Стоянов".