Първо в Lupa.bg: Гръмнатият Миро Боксьора е бил бодигард на Ветко Арабаджиев

Пловдивският тарикат работел като охранител, но се изживявал като бохем, имал над 70 бона дългове

Новини
15:50 - 05 Април 2019
6577
Първо в Lupa.bg: Гръмнатият Миро Боксьора е бил бодигард на Ветко Арабаджиев

Пловдивчанинът Мирослав Симеонов - Боксьора, който бе намерен прострелян в главата по-рано в петък, е работил 3 месеца като бодигард на скандалните хотелиери Ветко и Маринела Арабаджиеви. Той е охранявал първо един от синовете на фамилията, а след това и самия Ветко Арабаджиев.

Пребиваването му при арестуваните за пране на пари хотелиери обаче приключило безславно. Мирослав Симеонов е бил демонстративно уволнен и дори не си е получил последната заплата, разкрива негов приятел пред Lupa.bg. Миро Боксьора не назовал причина, но според слуховете е бил хванат да краде от служебните пари, с които работел, а освен това е отишъл на работа дрогиран. 

Миро е бил охранител цял живот, но е живеел като истински бохем. Той пръскал пари наляво и дясно, без да прави каквато и да е сметка, говорят в Пловдив. Според запознати, дългал над 70 000 лева - на банки, фирми за бързи кредити, приятели. Дни преди да бъде намерен бездиханен, е поискал 50 лева назаем от свой приятел.

Освен при Арабаджиеви, е бил и гард в голяма фирма на известен бизнесмен. Миро Боксьора преди време е работил за въпросната фирма, след което я напуснал. В момента бил без работа и се готвел да заминава за Амстердам, където уж щял да отваря домашен цех за отглеждане на марихуана.

Боксьора често се хвалил пътувания и почивки, които не оправдавали доходите му. Не само хазартът е една от страстите на Мирослав. Той се е занимавал и с търговия на коли, внос от чужбина. Имал е сериозни проблеми с правосъдието. Лежал е в затвор в Доминикана, а също така е имал проблеми с правоохранителните органи в Словения, където се е занимавал с източване на банкомати. Остава мистерия защо Боксьора е избрал да се самоубие в подземен гараж на улица, която няма нищо общо с местоживеенето му. Брат му е бил полицай, но вече не е в системата на МВР.

Все още полицията разследва дали става дума за убийство или самоубийство. Както lupa.bg писа, в главата му са открити 6 куршума.