Първо в Lupa.bg: Кой поръча расисткия скандал с Англия? (СНИМКИ)

Ексклузивно
11:38 - 16 Октомври 2019
25427
Първо в Lupa.bg: Кой поръча расисткия скандал с Англия? (СНИМКИ)

Кой поръча расисткия скандал на мача с Англия и какви са мотивите зад провокацията от понеделник вечер. Тогава група платени фенове започна да издава маймунски звуци, а наред с това и да отправя нацистки поздрав - издънки, които бяха уловени от камерите на английската ITV.

Впоследствие уличаващите кадри обиколиха света, за да се заговори лошо за България. Полицейската акция стартирала в малките часове на вторник срещу сряда, като е започнала да вади един по един от домовете ултрасите, които се оказаха с дебели криминални досиета, научи Lupa.bg.

За плана да се опрочи мачът с расистки подвиквания се говореше от почти месец и в крайна сметка на 14 октомври се стигна почти до прекратяване на европейската квалификация с островитяните, загубена от нашите с 0:6.

Момчетата с черни качулки направиха каквото им бе поръчано, а след това с победоносно вдигнати глави напуснаха националния стадион. Камерите на БНТ, както и на техните колеги от ITV, ги уловиха. Хванаха ги в кадър и стотиците фотообективи още преди да си сложат качулките и да скрият лицата си. Е, някои гордо позираха със средни пръсти на оградата без да се крият.

Кои са тези джентълмени? Фенове на Левски и на Локомотив Пловдив, които са побратимени отдавна. Повечето от тези "фенове" имаха артикули на своите любими отбори, дори бяха разпънали и знаме.

Всъщност големият въпрос е защо и как бяха допуснати до трибуните, тъй като част от тях имат забрана да посещават спортни мероприятия. От фотосите се вижда, е физиономиите са много добре разпознаваеми, а органите на реда трябваше да си свършат работата много преди издънките.

Тези момчета са удобни на хора, които ги използват за политически цели и това е една от причините никой да не ги пипа. Както не ги пипаха и по времето на Тодор Батков, когато беше собственик на Левски - той им осигуряваше силни адвокати, които да ги защитават в съда или да ги измъкват за минути от арестите в страната.

Тези момчета живеят с чувството за безнаказаност, защото са от "София Запад" и са замесени в повечето зулуми по стадионите и извън тях. За известен период бяха отрязани финансово и това породи други проблеми - само си спомнете пребития маркетингов директор на Левски. В последствие собственикът на баскетболния Левски-Лукойл - Валентин Златев, им подхвърлил пачки, с които си плаща и за публика, която да ходи в залата на мачовете на тима му.

Голяма част от тези "фенове" са и платени протестъри - може да се види и по телевизията. Те са "на всяка манджа мерудия". Lupa.bg научи, че в петък - 11 октомври, вандалите били събрани на планьорка, за да уточнят дейталите по готвената провокация срещу Англия, а също и да получат някой друг лев за нейното изпълнение.