Първо в Lupa.bg: Коронавирусът удари и ДАИ

Здраве
18:00 - 27 Октомври 2020
8050
Първо в Lupa.bg: Коронавирусът удари и ДАИ

Петима служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ са заразени с коронавирус, научи Lupa.bg. От пресцентъра на институцията потвърдиха информацията на медията ни.

Според източници на Lupa.bg най-вероятно служителите на „Автомобилна администрация“ са се заразили след тържество на агенцията миналия петък. „Не сме имали събиране на 23 октомври“, бяха категорични от транспортното ведомство.

Шефът на "Автомобилна администрация" Бойко Рановски е сред първите, които са си направили PCR тест. И трите му резултата са отрицателни, увериха от агенцията.

Днес стана ясно, че съдии от Върховния административен съд също са с коронавирус. Четирима магистрати са с положителен резултат, обяви председателят на съда Георги Чолаков по време на заседание на ВСС.

Броят на заразените българи мълниеносно расте. За изминалите 24 часа разболелите се от COVID-19 са 2243, с 1916 повече от вчера при направени 7659 PCR теста. Жертвите на коронавируса за едно денонощие също драстично се увеличиха – те са 42.