Първо в Lupa.bg: Крясъци "Оставка!" в 18-ата минута!

Футболните фенове започват да изразяват бурно недоволството си от управлението на БФС, стартират този кръг

Спорт
17:30 - 19 Октомври 2023
19790
Първо в Lupa.bg: Крясъци "Оставка!" в 18-ата минута!

Феновете на футбола у нас не искат повече да берат повече срам с представянето на националния отбор и управлнието на БФС и затова решиха от този XIV кръг да стартират инициатива - скандирания "Оставка!" в 18-ата минута на всеки двубой.

Програмата в Първа лига се открива утре в 16:45 часа със срещата Крумовград - Етър.

Във всички големи фенски групи в социалните мрежи се разпространява съобщението, което набира скорост лавинообразно.

Основните фракции на отборите се стягат за мощни скандирания и нагласата във фенските среди е тази кампания да продължи, докато хората във футболния ни съюз не се оттеглят и не сдадат властта.

Инициативата стартира от призива на Бойко Величков. Бившият футболист на ЦСКА, Левски, Литекс, Велбъжд, Локо Сф, Черно море, Спартак Варна, Янтра, който има футболна академия прикани всички, които желаят промяна в българския футбол да го заявят по интересен този начин.

Величков апелира феновете на футбола във всеки мач да скандират "Оставка!" в 18-ата минута на двубоите от родното първенство - 18-ата минута като символ на 18-годишното управление на БФС.

"До всички, желаещи промяна във футбола!

Крайно време е любимият ни спорт да започне да се развива с европейски темпове, да върнем постепенно загубените възможности и позиции, да може талантливите деца на България отново да имат реализация!

Уважаеми привърженици, нека в 18-ата минута на всеки мач да покажем, че искаме ПРОМЯНА с викове "ОСТАВКА!", насочени към централата в Бояна!

Без обиди, без глоби. В името на легендите на вашите отбори, в името на децата в школите ви, на децата на България!

Време е за категорична позиция!

П.П.: 18 години управление - 18-та минута", написа Бойко Величков в социалните мрежи.