Първо в Lupa.bg: Наркоман с присъда прегазил 17-годишното момиче край Гоце Делчев

Общество
12:40 - 31 Януари 2022
4470
Първо в Lupa.bg: Наркоман с присъда прегазил 17-годишното момиче край Гоце Делчев

Шофьорът, който прегази 17-годишно момиче между благоевградските села Хвостяне и Дъбница, е задържан за 72 часа, съобщи пред Lupa.bg говорителят на Окръжна прокуратура - Благоевград Георги Мадолев. Ще му бъдат повдигнатидве обвинения за престъплението - за убийство на пътя по непредпазливост и бягство от местопрестъплението, както и за  шофиране след употреба на наркотици.

28-годишният водач Реджеп Алиев и друг път е сядал зад волана дрогиран. Това е станало през 2019 г., за което е осъден.  

Около 20,20 ч. на 29.01.2022 г., на път от село Хвостяне за село Дъбница, Реджеп при управление на лек автомобил „Форд“, ударил 17-годишната Виктория. След това е избягал.

Водачът е употребил тетрахидроканабинол. Според държавното обвинение, налице е реална опасност Реджеп Алиев да се укрие и да извърши друго престъпление.

Все още не е ясно защо 17-годишното момиче е било на пътя. 

"Първоначално в ареста бяха оставени шестима души от два различни автомобила. Още не е ясно дали тя е скочила в движение от автомобила, както и не е ясно дали е била жива или мъртва, преди да бъде прегазена от втората кола", каза прокурор Мадолев.

След като Рерджеп е прегазил момичето, не е спрял, а е продължил да се движи. Влачил е около 30 м. По непотвърдена информация, я помислил за куче.