Първо в Lupa.bg: Преди обира на пощата в Катуница Васко крадял телевизори

Общество
17:15 - 10 Февруари 2022
3687
Първо в Lupa.bg: Преди обира на пощата в Катуница Васко крадял телевизори

34-годишният Васил Николов, който обра пощата в пловдивското село Катуница, е признал и за други свои прегрешения. По време на разпита му той е разкрил, че преди кражбата на 3120 лв. е отмъкнал отнякъде телевизор. Не е казал обаче откъде. Това обясни пред Lupa.bg зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев.

За Васил е известно, че постоянният му адрес е в Пловдив, но живее при майка си в Катуница. Жената го издържа, тъй като той е безработен. Освен това й харчи парите за алкохол.

„Газовият пистолет, с който е обрал пощата, е незаконен. Все още не е ясно откъде го е взел“, обясни прокурор Илиев.

Полицейски следови кучета надушили къде Васил крие парите от обира. Крадецът бил спипан в изоставена къща, докато полива урожая с приятел. Той не е разпитан веднага, тъй като бил мъртво пиян. На следващия ден е признал всичко.

Васил нахлу в пощата в Катуница на обяд във вторник. Произвел изстрел с газов пистолет, насочен към земята и поискал от служителката да му даде парите за пенсиите. По това време в банковия клон са се намирали още две жени. Служителката в пощенския клон му предала сума от 3120 лева, след което Васил напуснал помещението.