Първо в Lupa.bg: САЩ блокират банковите сметки на Кобрата

Кубрат прехвърля богатство и имоти на брат си Тервел заради съдебния процес с палавата репортерка Джени Суши

Спорт
07:56 - 31 Март 2019
9864
Първо в Lupa.bg: САЩ блокират банковите сметки на Кобрата

Американската репортерка Джени Суши, която заведе дело за сексуално посегателство срещу Кубрат Пулев заради „силовата“ му целувка, е поискала чрез адвокатката си Глория Олред съдебен запор върху банковите сметки и имоти на Кобрата.

В искането, отправено до калифорнийски съд, маститата адвокатка на палавата „кралица на сушито“ настоява хонорарът на Кубрат Пулев от боксовия му сблъсък с румънеца Богдан Дину в зала „Хангара“ в Коста Меса да бъде запориран, както и всички останали негови банкови сметки и имоти.

Юристи, познаващи американското законодателство, бяха категорични, че съдът със сигурност ще уважи иска за блокиране на хонорара на Кобрата, който трябва да му бъде изплатен от промоутърската компания „Топ Ранк“. Малко вероятно обаче било да се стигне до запор на всички сметки и имоти на Кубрат, тъй като те не са в САЩ.

Кобрата демонстрира приятелски отношения с Джени Суши 2 дни преди боксовия си мач с Богдан Дину. След това тя го обвини в сексуално насилие

Въпреки това, по съвет на своя адвокат, Кубрат Пулев е предприел стъпки по изпразването на банковите си авоари и прехвърлянето на всички свои имоти. Цялото недвижимо имущество и сметки на Кобрата, чието богатство се оценява на над 5 милиона лева, ще бъде разпределено между по-малкия брат Тервел и сестрите на боксьорите.

„По този начин ще бъде осуетен в зародиш опитът за изнудване, който ще последва съвсем скоро от страна на Джени Суши. Все пак нейната адвокатка е известна като „кралицата на извънсъдебните споразумения“. Важното е Кобрата да няма никакво богатство на свое име, когато съдебната процедура срещу него се задейства“, коментира пред Lupa.bg приближен до боксьора.

Кобрата е сред най-богатите действащи спортисти в България. Той и брат му управляват и спортния център „Пулев“ в столичния квартал „Хладилника“, в която инвестираха над 7 милиона лева.

На този етап Джени Суши и адвокатката й Глория Олред не са коментирали въпроса за паричната компенсация, която ще гонят от Кобрата. Практиката на адвокатката обаче е да сключва извънсъдебни споразумения срещу огромни обезщетения за своите клиенти. Юристката прибира 30% от договореното обезщетение. Предположенията в Америка са, че преговорите за споразумение ще стартират с искане за 2 милиона долара от страна на Джени Суши.

Адвокатката Глория Олред, която защитава палавата Джени, е поискала блокиране на банковите сметки на Кубрат Пулев

Както Lupa.bg съобщи по-рано, имиджът на палавата репортерка със 105-сантиметров бюст бе сериозно компрометиран ден след оплакването й, че е била насилствено целуната и опипана по задника от Кубрат.

От страницата Pulev Sport разпространиха ексклузивни кадри от купона, за които се твърди, че са заснети около 3:00 часа сутринта. На тях се вижда как уж емоционално изтормозената Суши танцува сластно в скута на един от приятелите на българския боксьор, чието лице остава замаскирано на кадрите.

Защитната теза на репортерката беше, че е била на въпросното празненство, за да вземе интервюта и от други боксьори. Но единствените боксьори на този купон са Кубрат и Тервел Пулеви. Те също се виждат в кадър, но са далеч от Суши.

Юристи обаче са на мнение, че видеодоказателството няма общо с делото и едва ли ще бъде разгледано сериозно от съда.

Заради жалбата на репортерката, заведена от адвокатката ѝ Глория Олред, временно беше отнет лицензът на Кобрата в Калифорния от местната Атлетическа комисия. Суши и Олред вече претендират за наказание към него и от WBA, както и за блокиране на авоарите му.