Първо в Lupa.bg: Слави на поправителен за влизане в политиката

Политика
15:52 - 16 Февруари 2020
7171
Първо в Lupa.bg: Слави на поправителен за влизане в политиката

Четири месеца след първия опит да влезе в политиката шоуменът Слави Трифонов мина на поправителен и за втори път прави всичко възможно да учреди партия. „Няма такава държава” се превърна в "Има такъв народ”, като логото е ново, но цветовете са същите, видя репортер на Lupa.bg. Както и през октомври миналата година, така и сега учредителното събрание на Дългия мина под знака на пълна секретност и този път учиндолецът дори не се появи на официалните входове на „Рейнбоу плаза”, а се изниза пред подземията на залата.

Трифонов ще направи опит за регистрация в съда на партията си с небесносин цвят и лого със стилизарана роза и старобългарски шрифт. По наша информация всички учредители са били заставени да оставят мобилните си телефони в сейфове извън мястото на събитието, а самият Трифонов както при учредяването на „Няма такава държава”, е слязъл и е прочел основните параметри на декларацията. Събрал е делегатските гласове да стане лидер на „Има такъв народ" и след кратки аплодисменти е напуснал.

Нито един от учредителите на новата формация не пожела да сподели впечатленията си от председателя или да даже върху какви документи се е подписал, а всички те на излизане от залата запазиха мълчание или отправиха неприлични жестове към представителите на медиите. На въпрос на Lupa.bg. кой е застанал начело на „Има такъв народ”, няколко от тях обявиха, че не знаят, а шармантна девойка, увесила делегатска карта на врата, обяви, че не била запозната с нищо и „излизала от фитнеса”.

Иначе нашите източници разкриха, че заместниците на Трифонов, ще са същите, каквито бяха при формирането на „Няма такава държава” – неговите сценаристи. Единствените познати лица, които медията ни засече, бяха именно те, но както и останалите членове на бъдещата партия, не пожелаха да разкрият повече подробности. Най-любопитно от цялата картина на събранието днес, се оказа, влаченето на личния стол на Дългия от залата през паркинга на „Рейнбоу плаза”.

Учредители пък се подсмихваха заради атрибути, присъщи на церемонията по раздаването на „Оскарите”, каквито са позлатените колчета. Те бяха натоварени в един от автомобилите на шоумена, но от смешката помежду им стана ясно, че все пак червен килим не е имало. За Дългия предстои събирането на още подписи, изискуеми по закона на политическите партии, след което ще пристъпи към регистрацията в съда.

"Няма такава държава" бе отрязана от магистратите заради символ, съдържащ трибагреника въпреки убеждаването на юристите около Трифонов, че няма пречка заради това тя да бъде регистрирана.

 

                                                                                                       Текст: Христина Добрева

Снимки: Агнеса Методиева