Първо в Lupa.bg: Трубадур на Джамбазки подлудил ромите в Сливен

Общество
18:00 - 09 Октомври 2019
10132
Първо в Lupa.bg: Трубадур на Джамбазки подлудил ромите в Сливен

Шефът на пресцентъра на Министерството на отбраната Александър Урумов, за когото стана ясно, че е насъскал ромите в Сливен и Карнобат срещу т.нар. Стратегия за детето и е пуснал слуха за отнети деца там, води незаконна политическа агитация, научи Lupa.bg.

Държавният чиновник, сочен за дясна ръка на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов, от месец не спира да публикува хвалебствия и да рекламира кампанията на кандидата за кмет на София Ангел Джамбазки. Всички профили на евангелиста в социалните мрежи са обсипани с предизборните клипове на ВМРО и със снимки от билбордовете на Джамбазки, а същевременно и не пропуска клип или връзка към случаи на отнети деца у нас или по света. Като държавен служител той няма право да заявява политическа принадлежност, а още по-малко да агитира в полза на който и да е кандидат по време на предизборна кампания. 

Агент Абел, какъвто е псевдонимът на висшия чиновник от бившата Държавна сигурност, управлява еднолично фондацията "Българска организация на родителите и децата" (БОРД), която е сред най-дейните в кампанията срещу поправките в законите за закрила на детето и за социалните услуги. 

"Човек от пресцентъра на министерството на отбраната е един от хората, разпространявали фалшиви новини как ще бъдат отнемани деца от родителите им", съобщи днес вицепремиерът Томислав Дончев. "Говорих с вицепремиера Красимир Каракачанов и той ми обеща, че ще вземе мерки", обясни той.