Първо в Lupa.bg: Върнаха тихомълком Дамян Войновски в "Автомобилна администрация"

Борислав Муеров е отстранен заради новия шеф на агенцията

Общество
15:40 - 05 Август 2024
4104
Първо в Lupa.bg: Върнаха тихомълком Дамян Войновски в "Автомобилна администрация"

Без много шум върнаха в "Автомобилна администрация" Дамян Войновски, сочи проверка на Lupa.bg. Той идва на мястото на отстранения миналата седмица шеф Борислав Муеров. 

Борислав Муеров

Бившият вече директор на агенцията не е махнат заради гафа с техническите прегледи, както твърди транспортният министър Георги Гвоздейков. Наредбата, с която промените бяха въведени, са от 2018 г. Така че той не е човекът, който причини неудобство на редица шофьори, обясниха пред медията ни запознати с делата на Гвоздейков.

От автомобилния бранш вече са разбрали за новото назначение в "Автомобилна администрация" и са готови на протест, тъй като Войновски не се ползва с добро име сред тях.    

„Над 10 години този човек е в "Автомобилна администрация". По време на неговото управление бяха изведени няколко директори на агенцията с белезници за корупция, но той остана недосегаем. Как е възможно да бъде възстановен?, възмущават се превозвачи.

Миналия петък те са изпратили писмо до премиера Димитър Главчев, в което дават препоръки какъв трябва да е новият директор на "Автомобилна администрация". В него посочват, че хора като Войновски нямат място в нея.

"Както Муеров, така и Войновски са удобни за управляващите. Муеров не пречеше на никого, тъй като не правеше нищо в агенцията", коментират пред Lupa.bg запознати както с неговата работа, така и с тази на Войновски. 

Дамян Войновски няколко пъти е бил назначаван в "Автомобилна администрация" и няколко пъти е уволняван.