Първо в Lupa.bg: Видеоигри докараха Гришо до дъното

Нашият прекарва по 16 часа на ден пред компютъра, срина се под 70-о място в ранглистата

Спорт
15:00 - 07 Август 2019
14926
Първо в Lupa.bg: Видеоигри докараха Гришо до дъното

Най-добрият български тенисист за всички времена се намира в най-жестокия спад от началото на професионалната си кариера. Рекордно ниско класиране очаква Григор Димитров след поредното му разочарование на корта. Очаква се Гришо да се прости с мястото си в топ 70 на световната ранглиста за първи път от 2012 година. Lupa.bg първи се добра до причините за краха на симпатичния хасковлия.

Загубата от Стан Вавринка на Мастърс турнира в Монреал е под номер 14 за българина през 2019-та и поставя под въпрос участието му в следващата надпревара от този ранг. Какво доведе до тази дупка и дали само прочутата нестабилна психика на българина е в основата на неуспехите му? Отговорът ни даде нашенец, който от години работи в школата на Радек Щепанек – треньора на Гришо.

„Димитров никога не е тренирал толкова зле и толкова непостоянно. Причината е, че прекарва нощите си пред компютъра и играе видеоигри по 16 часа в денонощието. Безсилни сме да го откъснем от този начин и дори обмисляме консултация със спортен психолог, споделя специалистът.

Според него нашето момче щрака по цял ден и цяла нощ игрички със състезателни автобомили и сутрин се появява като пребит на тренировки. „Беше в много по-добро състояние, когато постоянно ходеше по купони и излизаше с гаджета. Сега е само, но компютърът изсмуква силите му десетократно повече и от най-палавата златотърсачка”, твърди треньорът.

Щепанек е дал ултиматум на нашето момче да мине офлайн до „Ю Ес Оупън”, в противен случай двамата ще се разделят.

Поражението от Вавринка беше четвърто поред от този съперник за Григор Димитров. То дойде след 4:6 и 4:6 за час и половина игра. За малко повече от година Вавринка спря българина на три турнира от Големия Шлем. За последен път Димитров беше извън първите 70 в ранглистата през юни 2012 година, когато падна до номер 72. След това той достигна до третата позиция в края на 2017 година.

 Сривът в ранглистата може да коства на Григор участието ми на Мастърс турнира в Синсинати, който той спечели преди 2 години.