Първо в Lupa.bg: Заешкото сърчице прати Неделев в Разград

Националът предпочита да е цар на село, отколкото да играе голям футбол

Спорт
16:20 - 02 Март 2023
7108
Първо в Lupa.bg: Заешкото сърчице прати Неделев в Разград

Сагата около преминаването на аса на Ботев Пд Тодор Неделев в Лудогорец продължава, а със сигурност това няма и да е нейният край. От много страни започнаха да си отварят устата, а както всички знаем - истината винаги е някъде по средата. Lupa.bg научи, че страхливостта на родния национал е в основата на преминаването му в Разград, където идва ли толкова лесно ще се намери място за него.

Оказа се, че ищахът за трансфер в чужбина отново стои на дневен ред пред Тошко Неделев, който преди години се провали в Германия, в Майнц, където навършващият скоро 31 години футболист, изигра не повече от 20 мача и не се разписа в нито един двубой на първия отбор. Тогава причината беше жена - роденият в Белозем бивш вече капитан на Ботев Пд, постоянно е търсил причина да се прибере в България, отколкото да бъде със своите съотборници и да учи немски.

За три години Тошко не научил почти нищо от езика на Гьоте, а в същото време му било трудно да си поръча кафе или да си купи хляб от кварталната бакалия. В онези години, когато беше още млад и перспективен, любовта го погуби, а впоследствие скъса с голямата си изгора и реалността го натири обратно на Балканите, където се върна в Ботев и беше приет от всички, хората му се радваха.

Неделев беше пред трансфер на два пъти в ЦСКА и един път в Левски, но заяви, че остава верен на Ботев - нещо, което рухна преди дни. Предлагаха му се добри пари, а трансферната сума за "канарчетата" също щеше да е добра, и то в пъти повече от тази, която Лудогорец прати по сметката на "жълто-черните", но...

Оказа се, че и тогава има външни сили, просто Тошко се страхува да предприеме сам ход в живота. В Германия надолу го теглеше любовта, а после страхът и заешкото сърчице, както се изразиха пред нашата медия фенове на клуба, пред които той се разплака преди дни след обявяването на трансфера му преди мача Левски - Лудогорец (0:0). И очакваш такъв футболист да ти бъде лидер и да поведе отбора в отговорните битки у нас и в Европа!?

Неделев вече бил договорил личните си условия и клекнал на 40 000 евро на месец - заплата, която граничи със средната в Разград, но от друга страна доста по-добра от тази в "Коматево". За Ботев останаха трохите от 300 000 лева и горчилката.

"Предаде бултрасите, предаде родния Ботев, предаде Пловдив! Продаде се, а после излъга, защото няма доблест, няма смелост! Нали щеше да играе само в Ботев?", споделиха пред Lupa.bg огорчени фенове на "канарчетата".

Никой на сила не го е карал да ходи в Разград, никой не му е казвал, че е ненужен и на клуба трябват пари, за да се възползва от негов трансфер. И това при положение, че Лудогорец отпадна от евротурнирите и чак толкова попълнения не са им нужни на този етап, въпреки че все още са в битката за титлата и купата на страната.

Всеки отбор щеше да го вземе лятото, а ако от Ботев не са искали да му предложат договор и да го задържат, то Неделев щеше да ореве света, да се разбере, че е нежелан - така, както прави и в Германия по време на престоя си в Майнц. Всъщност, той и тогава така каза: "Продадоха ме насила!", а после пак беше посрещнат като свой в Пловдив. А жена ме решава и тогава - не иска в Германия и той е принуден да се разкъсва между Майнц и Пловдив.

Сега е същото, новата му приятелка, която пак решава вместо него, разбира се, го защитава и казва, че истината скоро ще излезе наяве, че той е обиден и т.н. Да, истината скоро ще излезе наяве и ще се види "кой кум, кой сват, кой на булката брат"! Ще изпъкне лоялността на Тошко...

Страх го беше от публиката на ЦСКА и Левски, въпреки колосалните пари и облагите, които щеше да има за Ботев. Страх го беше да се впусне в това предизвикателство, страх... Всъщност, Тошко се бои и от сянката си, та какво остава от "Армията" и "Герена", където са играли куп легендарни пловдивчани.

"Трябва да пътувам всеки ден разстоянието между Пловдив и София... Трябва да помагам и на баба, на нашите...", тогава такъв е бил доводът на Тодор Неделев, който сега явно няма да пътува Разград - Пловдив. Но си навлече омразата на хиляди, които го боготворяха и уважаваха.

И на всичкото отгоре Ботев веднага обяви, че вади от употреба фланелката с №8 заради "легендата", която нищо не е направила за "жълто-черните". А клубът има истински легенди, играли и печелили титли и купи - Станчо Проданов - Зигото, Никола Щерев - Старикае, Георги Генов - Джогата, Виден Апостолов, Петьо Зехтински, Чико Дерменджиев, Жоро Попов - Тумби, Жоро Славков, Коце Костадинов, Атанас Пашев, Антим Пехливанов, Марин Бакалов, Запрян Раков... Няма как да бъдат изредени всички, записали със златни букви имената си в историята на Ботев Пд.

И на нито един от тях номерът не е изваден от употреба!