Първо в Lupa.bg: Замразяват членството в масонската ложа на килъра от НСО

У нас
15:59 - 25 Май 2020
6028
Първо в Lupa.bg: Замразяват членството в масонската ложа на килъра от НСО

Замразено е членството в масонската ложа, към която принадлежи килърът от НСО на бизнесдамата Станка Марангозова подполковник Борис Иванов, това разкри пред Lupa.bg Великият Приор на Ордена на Рицарите Тамплиери генерал-майор Румен Ралчев, който е работил в близкото минало в Националната служба за охрана.

По думите му, ако служителят на НСО бъде осъден, той ще бъде изключен от ложата. Отскоро членува в организацията. На най-ниското ниво е и му трябва време, за да стане майстор-масон, обясни ген. Ралчев.  

На въпрос дали Борис Иванов е влязъл в ложата от користни подбуди, той отговори: „Забранено ни е да говорим за пари, за политика, за цвят на кожата и за вероизповедания. Така че няма как масонството да помогне на служителя на НСО да отърве присъда”, категоричен е генералът.  

По думите му подполковник Иванов е охранявал масови мероприятия и висши политици. Притежавал е умения да борави със взривни устройства и вещества. 

Според прокуратурата служителят на НСО е ръководил организирана престъпна група за разпространение на наркотици, изнудвания, както и поръчкови убийства. Групата е действала от януари 2019 година до май 2020 година.

Подполковникът поддържал близки връзки с магистрати и политици, "вероятно членуващи в една и съща масонска ложа". С тях той обменял документи, включително преписки и досъдебни производства. Заради това държавното обвинение разследва и дали няма търговия с влияние от страна на съдии, прокурори и политици.

Борис Иванов е организирал убийството на бизнесдамата Станка Марангозова през октомври миналата година. Той е изпълнявал поръчка на Иво Масларов, доведен син на бившия социален министър Емилия Масларова.  

В колата, с която Борис ходел на работа, разследващите намерили техника за подслушване. GPS бил монтиран и на пежото на Станка Марангозова. В деня на убийството маршрутът на жената бил следен в реално време.

За изпълнението на поръчката убиецът Петър и помагачът му Георги си поделили 50 000 лева.