Пътна полиция нащрек заради тежките инциденти на пътя

Униформените проверяват за заграждения и видимост на знаците

Новини
13:11 - 22 Юни 2019
2076
Пътна полиция нащрек заради тежките инциденти на пътя

Пътна полиция мобилизира целия си ресурс, за да следи изкъсо дали водачите спазват правилата за движение. Униформените наблюдават скоростта и мерките за безопасност при пътуване - използване на колани и столчета за деца, предаде БНТ. Причината е черната серия инциденти на пътя - в рамките на няколко дена са станали 75 тежки катастрофи с 12 жертви и 89 ранени. 

Акцията започна в началото на седмицата и завършва днес в полунощ. Данните, предоставени от МВР, са стряскащи - до момента са регистрирани над 20 000 нарушения, като половината от тях са свързани с превишена скорост. 

Най-честата причина за смъртните случаи е несъобразена скорост. От „Пътна полиция“ заявиха, че по време на интензивния трафик ще увеличат присъствието на патрулите.

По Черноморието са мобилизирани допълнителни екипи.

Изводът на пътните полицаи е, че много често катастрофите са причинени от младите шофьори, заяви главен инспектор Калоян Драгнев от „Пътна полиция“.

Започнала е проверка за От там заявиха, че са започнали проверка за наличие на ограждения, които предотвратяват излизането на животни на пътя. Полицаите не крият, че на много места такива липсват.