Пътни строители протестираха и в Монтана

Икономика
16:38 - 13 Април 2022
1014
Пътни строители протестираха и в Монтана

Пътни строители от Монтана протестираха в града и блокираха за около час по обяд движението по Околовръстния път на града със строителни камиони.

Строителите обявиха, че се присъединяват към националния протест, организиран от Българска браншова камара „Пътища“. Управителят на голяма пътностроителна фирма от региона Тони Петров заяви, че от 10 месеца не са получавани пари за пътно поддържане.

Той уточни, че фирмите настояват да им бъде платено на 100 % а не на 50, тъй като когато се чисти Петрохан се чисти целия сняг, а не половината, когато има две дупки се запълват и двете, а не само едната.

„Искаме парите, които сме си изработили, само за зимно поддържане фирмата очаква пет милиона за област Монтана и шест милиона за област Враца“, обяви Петров. Той съобщи, че за почистване на републиканската пътна мрежа в област Монтана през зимата са необходими 120-150 машини.
"
Това означава толкова шофьори и допълнителни специалисти. Как да се разплащаме с тях и да поддържаме машините, като не получаваме пари", попита Петров. При вдигането на блокадата пътните строители заявиха, че остават в готовност за нови протести, ако исканията им не бъдат удовлетворени.