Павел и Венци превзеха „Баба Вида“

Нещо за четене
17:29 - 11 Август 2020
2356
Павел и Венци превзеха „Баба Вида“

Първото издание на фестивала Summer Vibes Festival Vidin 2020 премина с огромен успех, а Видин стана свидетел на голямо парти. Хиляди желаещи се събраха в парка на крепостта „Баба Вида“, за да се забавляват и пеят заедно с Дара,Павел и Венци, Yoana, Monty & Petya Alexa.

В двата фестивални дни малки и големи взеха участие в „Игрите на 90-те“, които имаха за цел да изкарат децата извън дигиталния свят и да запълнят липсата на реално общуване извън виртуалното пространство. Игри като народна топка, дама, ластик, криеница, дърпане на въже, шоколад и много други, дадоха прекрасна възможност и на родителите да се върнат към спомените от детството си.

Стотици видинчани се включиха в музикалната и танцова работилница на Димитър Кърнолски и хореографът „хамелеон“ - Захари Нанков. 10 от тях бяха избрани да пеят и танцуват по време на концертите, заедно с Дара и Павел и Венци, като видимо бяха преодоляли сценичната треска, благодарение на екипната работа на педагозите.

В събота вечер, първото издание на младежкия фестивал бе официално открито с реч на зам. кмета на Община Видин – г-жа Борислава Борисова. Големият концерт стартира с неповторимите Monty & Petya Alexa, които се раздадоха на макс за своите фенове. Веднага след тях на голямата сцена се качи и Дара.

Грандиозният финал на шоуто настъпи, когато Yoana и Павел и Венци, буквално превзеха крепостта „Баба Вида“. Началото на концерта започна със звездите, които се бяха качили на една от кулите на двореца, за да приветстват своите фенове на голямото шоу. Павел и Венци вдигнаха луд фурор с появата си на сцената. А за завършек на вечерта изпяха новата си песен „Булгари“ под светлините на красива заря, която бе подарък от Община Видин за присъстващите на фестивала.