Паяк уби мъж в Гърция

Свят
16:41 - 09 Август 2024
1428
Паяк уби мъж в Гърция

Мъж на 48 години е починал, докато бил на почивка в областта Илия в западната част на гръцкия полуостров Пелопонес, като се предполага, че смъртта му може да е свързана с ухапване от паяк, съобщава гръцкият в. "Вима", като уточнява, че паяците в Гърция като цяло не са смъртоносни. 

Според местни медии мъжът, родом от Фтиотис в Тесалия, Централна Гърция, е бил ухапан от отровен кафяв паяк по бедрото в неделя, докато е бил на почивка. След като болката в бедрото му се засилила през следващите два дни и забелязал силно подуване, той отишъл на лекар, който определил състоянието му като сериозно и веднага го изпратил в болница. 

Множеството изследвания в болницата не разкрили тревожни признаци за здравето му, но състоянието му бързо се влошило, той бил интубиран, след което починал.

Точната причина за смъртта му остава неизвестна. Според директора на болницата Спирос Политис по-голяма яснота ще има след аутопсията, която е насрочена за днес, и токсикологичните тестове. Той посочи за телевизия Оупън, че в кръвта на починалия до момента не е открито нищо, освен потвърждение, че става дума за ухапване от паяк, а не от змия, което е по-често срещаният случай.

Кафявият паяк отшелник е с некротична отрова, която е подобна на тази на другите паяци отшелници. Ухапванията им понякога изискват медицинска помощ, въпреки че според експертите в 90 процента от случаите жертвите успяват да се излекуват без лекарска намеса, посочва изданието.

Директорът на хирургическата клиника в болницата "Пиргос" Ангелаки Сарантопулос заяви за телевизия Стар, че няма антидот за ухапване от паяк и пациентите в много случаи дори не разбират, че са били ухапани.

Паяците в Гърция обикновено са малки и не са опасни. Те се срещат обичайно в горите и селските райони, но понякога се появяват и в хотелски стаи.