Пелоси атакува Тръмп за финансирането за коронавируса

Камарата на представителите "бързо ще придвижи напред силен стратегически пакет за финансиране”

Свят
11:20 - 25 Февруари 2020
1460
Пелоси атакува Тръмп за финансирането за коронавируса

Председателят на Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) Нанси Пелоси разкритикува "маломерното" искане на администрацията на президента Доналд Тръмп за ускоряване на разработването на ваксина срещу новия коронавирус и за закупуване на оборудване, като го нарече "отдавна закъсняло" и "напълно неадекватно" спрямо мащаба на извънредната ситуация със заразата, съобщават американските медии.

Искането, подадено от Белия дом вчера, мигновено беше отхвърлено от демократите в Камарата на представителите като недостатъчно.

"Седмици след като бюджетът на Тръмп призова за орязване на бюджета на Центъра за контрол и превенция на заболяванията по време на тази епидемия от коронавирус, това маломерно искане за финансиране показва продължаващо неразбиране на неотложните нужди на общественото здравеопазване", изтъква Пелоси в изявление.

Камарата на представителите "бързо ще придвижи напред силен стратегически пакет за финансиране", който цялостно ще адресира кризата, добави политическата противничка на Тръмп.