Пенсиониран US генерал : САЩ могат да телепортират хора

Военният прави изявлението на многолюдна конференция

Мистика
11:39 - 16 Декември 2019
5098
Пенсиониран US генерал: САЩ могат да телепортират хора

Днес не само хора, които са чели езотерична и фантастична литература, вярват в телепортацията, но и много учени. От средата на миналия век някои от тях се опитват да овладеят уникалната технология. Един от най-известните примери за това е Филаделфийският експеримент, когато американски военни правят кораб невидим и го преместват на стотици километри, а след това го  връщат.

Телепортацията се споменава не само в древните ръкописи, придвижването в пространството и времето е често срещано явление в много приказки. Трудно е да се допусне, че в тайните лаборатории по света не се правят експерименти по телепортиране на предмети и хора. Това се потвърждава от изказването на генерал-лейтенанта от ВВС на САЩ Стивън Л. Куаст на космическа конференция в колежа Hillsdale.

Генералът твърди, че американските учени вече познават технологията за придвижване на хора навсякъде във Вселената. Подобни изявления на американските военни се появяват в пресата и в интернет с удивително постоянство и без последващи разкрития или потвърждения.

Съществуват две становища относно изявлението на Стивън Л. Куаст. Първото гласи, че ако  някои успехи в телепортацията са постигнати от американски учени, САЩ може да нямат нищо общо. Защото това е по-скоро работа на световно правителство, което между другото е косвено споменато и от самия генерал-лейтенант, който казва, че дори членове на Конгреса не знаят нищо за успеха с телепортацията. Другото мнение напомня Студената война и гласи, че с подобни изявления американските пропагандни инструменти хвърлят чисто и просто дезинформират, за да компенсират по някакъв начин изоставането в развитието на съвременните военни технологии в сравнение с Русия и Китай.

Стивън Л. Куаст заявява на конференцията, че телепортацията ще позволи на САЩ да се противопостави на Китай в Космоса, тъй като Поднебесната вече изгражда орбитален флот, способен да маневрира и унищожава своите противници не само в Космоса, но и на Земята, докато САЩ практически не правят нищо, за да се противопоставят на нещо достойно от тази космическа надпревара във въоръжаването.

Според списание The Drive пенсионираният генерал може да ръководи космическите сили на Съединените щати, за създаването на които президентът Доналд Тръмп вече е подписал указ и което е одобрено от Сената в бюджета на Пентагона за следващата година в размер на около 800 милиарда долара.