Перник се сдоби с ритейл парк

У нас
17:06 - 27 Октомври 2022
2310
Перник се сдоби с ритейл парк

Първият в Перник ритейл парк е открит официално днес, съобщиха от общината. Търговският комплекс е разположен на близо 40 дка площ, като е един от най-мащабните и модерни проекти в региона.

Паркът е със застроена търговска площ от над 15 000 кв. м, разпределени в 17 самостоятелни магазина. Проектът предлага паркинг за посетителите с близо 400 места. С изграждането на новия ритейл парк се разкриват нови 300 работни места.

„За нас като инвеститори е радостен фактът , че концепцията на ритейл парк, която се реализира за първи път в града, привлече авторитетни и международни търговски марки. Амбицията ни е да създадем повече и по-добри възможности за пазаруване и развлечение, да допринесем за развитието на бизнес средата в града и региона“, каза Роман Романов от "Риджънтс Пропърти Адвайзърс" -  дружеството, ангажирано с управлението на проекта.

На територията на парка са разположени магазини за битова електротехника, офис оборудване, супермаркет за хранителни стоки и за строителство, дрогерия, обекти за мъжка, дамска и детска мода, и други. Предстои откриване на заведение за хранене от популярна верига, кафе-сладкарница, клон на банка.

Според кмета Станислав Владимиров през последните години Перник привлича все повече интерес за инвестиции в различни сфери. По думите му градът става все по-привлекателно място, към което поглед отправят и много хора, които откриват новия си дом тук.