Петър Илиев се прероди в истеричната Ива Митева (СНИМКИ+ВИДЕО)

Политика
15:30 - 10 Юни 2022
9006
Петър Илиев се прероди в истеричната Ива Митева (СНИМКИ+ВИДЕО)

Неуспелият кандидат за МВР шеф Петър Илиев, доказан плагиат и изхърлен от Алма матер преподавател, който взриви медийното пространство миналото лято с арогантното си поведение в национален ефир, се е преродил. Нито дума не се чу от него след като номинациите му от Има такъв народ на Слави Трифонов увиснаха, особено след като бе уличен в преписването на научния труд на неговата колежка в Юридическия факултет доц. Наталия Киселова.

Но с неговия език, тон и гримаси от днес вече борави едно от остриетата на ИТН в парламента - зам.-шефката на институцията Ива Митева. 

Докато оспорва твърденията на "Продължаваме промяната" за задкулисието, упражнявано от формацията на Дългия, Митева изпусна нервите си в кулоарите и с креслив глас започна да громи доскоршния си управленски партньор във всички грехове. 

"Тук виждате всеки ден, пишем нещо "на парче". Кое приехме от първия ден на парламента, което да не е противоконституционно?!", изригна тя пред журналистите в НС. 

"Изборът на КЕВР ли? Не само не отговаря на старите изисквания, той не отговаря и на новите! Но го избрахме. Мълчахме, стояхме в зала и мълчахме! Беряхме срам с тях", добави тя след близо 4 месеца спотайване, че новият състав на енергийния регулатор не отговаря на закона. 

Митева разкри и че няма правни основания за решенията на НС за АПИ, както и за взимането на решението за военно-техническата помощ за Украйна. "Мачкаме законите ежедневно, мачкаме правилника за НС ежедневно, че даже и не го познаваме", продължи вбесена тя с разкривени устни, изхвръкнали очи и учестено дишане зам.-шефката на парламента.