Петър Велков: По-гнусно нещо от маската на Мангъров не бях виждал

Общество
12:28 - 17 Февруари 2021
7922
Петър Велков: По-гнусно нещо от маската на Мангъров не бях виждал

Математикът Петър Велков отново разгроми детския инфекционист доц. Атанас Мангъров след последната му порция "новини" за коронавируса, дадени в интервю вчера. И разкри, че досега най-гнусното нещо, което е виждал в живота си, е било... маската на медика от Инфекциозна болница, когато я видял при съвместното им участие в "Шоуто на Николаос Цитиридис".

"Доцентът сподели, че за близо година пандемия е сменил 1-2 пъти маската. Хора, наистина му вярвам, видях я при Цитиридката, когато я извади да я преметне от единия джоб в другия…по-гнусно нещо рядко бях виждал...тя беше жива, буквално... П.П. Глобили са го за неносене на маска. Трябва да си плати акта", пише Велков, а последователите му се съгласяват с констатацията му за предпазното средство. Още миналата година Мангъров се "пихвали", че не е сменял маската си месеци наред.

Велков обаче набляга не на личната хигиена на медика, а на опита му да всява и разпространява фалшиви новини за пореден път: "Сравни пандемията със земетресение – „случва се и си живееш.“ Да напомним, че това е въздушно-капкова инфекция, високозаразна, предавана от човек на човек, която при няколко важни, доказано от науката мерки, може да бъде контролирана и да бъдат (и бяха) спасени милиони животи", уточнява учителят.