Петър Витанов: Да подкрепим Радев и Йотова

Новини
17:17 - 17 Ноември 2021
2695
Петър Витанов: Да подкрепим Радев и Йотова

Евродепутатът Петър Витанов изрази подкрепата си към кандидата за президент Румен Радев. Настоящият държавен глава и неговият вицепрезидент - Илияна Йотова, тази седмица ще се яват на балотаж срещу Анастас Герджиков и Невяна Митева.

Тази неделя много малко не достигна на Радев и Йотова да спечелят още на първия тур, но техните привърженици се надяват, че това ще се случи отново безапелационно на 21 ноември.

"Ние, българските депутати от Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент, призоваваме всички съпартийци и симпатизанти на левицата, всички български демократи, да подкрепим на втория тур на президентските избори нашите кандидати: Румен Радев и Илияна Йотова.

В този труден момент на обществени промени, на икономически изпитания и преструктуриране на политическото пространство, България има нужда от президент с доказани принципи и чувство за дълг. От обединител с кауза.

В неделя, 21 ноември, нека докажем, че с ярко лидерство и ясни ценности можем да побеждаваме!", написа в призива си Витанов.