Петима в ареста след наркоакция в Софийско

Непълнолетна девойка е сред задържаните

Новини
14:14 - 21 Септември 2020
5080
Петима в ареста след наркоакция в Софийско

Петима души са задържани при полицейски акции срещу наркоразпространението в Софийска област. Непълнолетна девойка и двама мъже, на 22 и  на 29 години, са задържани на 17 септември в ареста на РУ - Костинброд.

При извършено претърсване и изземване на адреса на 29-годишния криминалистите открили и иззели 21 пакетчета и два буркана със суха тревиста маса, реагираща на канабис, 12 пакетчета с бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин, и две електронни везни. При полицейска операция, проведена на следващия ден от криминалисти от РУ - Самоков, в гаражна клетка на частен адрес в града, са открити и иззети 30 окачени за сушене растения от вида на конопа с височина между 1 и 2 метра, реагиращи при извършения полеви наркотест на канабис. 40-годишният криминално проявен и осъждан обитател на адреса е задържан за срок до 24 часа.

Различни по вид наркотични вещества са открити и иззети и от свогенските полицаи на 19 септември. Около 22.10 часа, виждайки полицейски служители, мъж изхвърлил на тротоара синьо найлоново топче. При огледа е установено, че веществото в топчето е с тегло около 3 грама и реагира на канабис. При последвалото претърсване на жилището на 26-годишния криминално проявен свогенец, са открити и иззети около 20 грама суха зелена растителна маса /канабис/, плик с около 20 грама бяло вещество и още две бучки жълто вещество /амфетамин/ и електронна везна.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случаите са образувано досъдебни производства, разследването по които продължава под наблюдението на съответните районни прокуратури.