Петков: Няма да има кадрови промени в историческата комисия

Ще има поне 3 срещи в следващите 4 месеца с много интензивна работа, обеща премиерът

Новини
12:55 - 25 Януари 2022
1663
Петков: Няма да има кадрови промени в историческата комисия

"Историческата комисия ще има поне три срещи през следващите 4 месеца, с много интензивна работа между срещите. Те също вкараха много оптимистичен и прогресивен поглед в общата им задача", заяви Петков на брифинга след съвместното заседание с Димитър Ковачевски и министри от Северна Македония. 

Няма да правим кадрови промени в историческата комисия, каза Кирил Петков на въпрос дали, според него, подобряването на диалога в комисията минава през персонални промени в нея по отношение на българските учени.

"Днес, когато всяка една от групите представи резултатите и задачите, които си поставят. В историческата комисия забелязахме определяне на нов режим на работа. Това, че ще има 4 заседания за 3 месеца дава един друг ритъм на работа.

За да се свърши работа, хората трябва да си говорят. Професорите от двете страни показаха, че са готови този нов полъх на конструктивна енергия, така че за момента ние няма да правим кадрови промени в комисията", отговори българският премиер.

Преди това страните подписаха три меморандума се подписват - за земеделието, транспорта и за подкрепа на малките и средни предприятия.

"Това е примерът на новия подход, който ние даваме - с нова енергия и реални резултати", коментира Петков. "Всеки един от министрите постави поне 10 реални задачи с работни групи и общ секретариат. Следващата среща на тези работни групи ще е след седмица", уточни министър-председателят.