Пиарът на Народния театър: Единствено ДПС назова медиите-бухалки на кръга "Капитал"

Велислава Кръстева говори пред жените от Движението за отговорността на гражданското общество и масовата комуникация

Политика
13:40 - 23 Януари 2023
4470
Пиарът на Народния театър: Единствено ДПС назова медиите-бухалки на кръга "Капитал"

Дебатът за отговорността на медиите трябва да бъде голям. А той е някак непопулярен. От дебата за отговорността на медиите не бива да бъдат изключвани не само политиците, а и другите структури от гражданското общество. ДПС всъщност е единствената партия, която се осмели да каже “царят е гол”, говорейки за медиите – бухалки на Иво Прокопиев, изпълняващи поръчки, далеч от професионалните стандарти на високата журналистика. 

Това каза пиарът на Народния театър и дългогодишен директор на връзките с обществеността на Движението Велислава Кръстева на форум на жените в партията, организиран от евродепутата и лидер на АЛДЕ Илхан Кючюк през уикенда във Велико Търново. 

Основен модератор бе и зам.-шефът на Народното събрание Йордан Цонев, който отбеляза, че отговорността е много сложна категория в човешките отношения.

"Отговорността към поколенията е обща отговорност. Първата отговорност на поколението е да създаде следващо поколение, да го възпита и изучи. А другото има отговорност да се развива и да уважава предишното поколение, да го гледа", заяви той в своя панел. 

Да създава материалните блага е отговорност на всяко поколение, каза още зам.-председателят на ДПС. И с болка допълни, че днес духовното не се счита за дълг, има по-малка цена. Най-висшата отговорност е да предадем вярата в следващото поколение, категоричен бе Цонев.

В политиката младостта не е аргумент за смяна  на поколенията, трябват и други аргументи. Само ЕГН- то като аргумент е крайно недостатъчно, подчерта Йордан Цонев. И заяви: „Ние сме партията, която се грижи за следващите поколения, образова ги, предава им опита си”.

ЕГН-то не е достатъчно основание, за да вземеш властта на първа линия, каза още Йордан Цонев. И допълни, че базовите умения и знания трябва да се придобиват преди някой да отиде на най-високото място.

Д-р Нигяр Джефер, член на ЦОБ на ДПС, представи ролята и значимостта на женските дружества, както и различните кампании и инициативи, които те са организирали. Част от тях са безплатните профилактични прегледи в малките населени места, в които липсват лекари. А също така и различни инициативи, свързани с културния обмен.  Д-р Джафер изтъкна ролята на жените като просветители.

ДПС се доказа като модерна либерална партия, ние сме гарант на етническия мир и правата и свободите на човека, подчерта Емел Етем, член на ЦОБ на ДПС с ресор култура и традиции, женски дружества и профсъюзи.

Нашата кауза за правата и свободите на човек е вечна,каза Етем. И допълни, че един народ, който няма памет за миналото, е обречен да го изживее отново.

Достойнството на човек е вечно, докато човек е жив! Всички сме равни, това го пише в Конституцията на България! Нашата мисия е градивна, каза още Емел Етем.

Жените са моторът и двигателят на ДПС, категорична бе Емел Етем. И заяви: „ДПС винаги е подхождало с национална отговорност, винаги е поставяло България на първо място, защото това е отговорността пред народ и държава, заяви Етем.

Само една жена може да изведе света в правилната посока, заяви евродепутатът Атидже Алиева-Вели.

Равенство между половете все още не е постигнато. 2020 година жените получават 16% по ниска заплата от мъжете за една и съща работа. Представителството на жените е много слабо, само 8 % в големите частни компании са жени, каза Вели, чиято тема бе „Отговорността на жените – политиката на ЕС”.

ЕС се опитва да бъде лидер в равното представителство. Ако искаме да имаме равни права, трябва да вярваме в това и да работим като ДПС, каза още Атидже Вели.