Питбул нападна и уби чихуахуа в столицата

Новини
09:08 - 25 Ноември 2022
2414
Питбул нападна и уби чихуахуа в столицата

Питбул нападна и уби чихухуа в столицата. Собствениците на починалото кученце Доги разказаха какво се е случило.

Разхождах семейното ни куче край блока, в който живеем. Чихуахуа, 3 килограма. Беше към 8 без 10 вечерта и преминавайки покрай паркирала автомобил, до тротоара от вътрешната му страна изненадващо се появи голямо куче, питбул, и без забавяне и предупреждения, се насочи към моето куче и го захапа.

Питбулът беше с повод, но без надморник, а близо до него беше собственикът му и се намеси адекватно. Много бързо успя да го накара да пусне моето куче, което също беше на каишка, заяви пред Нова Тв собственикът на Доги.

Съпругът ми ми се обади и ми каза, че едно куче е ухапало Доги. Веднага излязох от вкъщи, съпругът ми взе колата и тръгнахме към клиниката. Собственикът на питбула и той дойде с нас, и плати цялата сметка, като се опитваше да ме успокоява. Прегледаха Доги и му направиха рентгенова снимка, казаха, че има повърхностни наранявания, кръвонасядания и увреждания на меките тъкани. Сложиха дренаж и ми го дадоха, като изписаха антибиотик и противовъзпалителни, и казаха след три дена да отидем да свалят дренажа, но във въпросната вечер Доги почина, допълни собственичката на Доги.

Друга жена пък допълни, че същият този питбул е ухапал и нейното куче преди време.