Плашат Каримански с есемес да се оттегли от битката за БНБ

Новини
10:39 - 08 Април 2022
2542
Плашат Каримански с есемес да се оттегли от битката за БНБ

Кандидатът за управител на БНБ от "Има такъв народ" Любомир Каримански е бил заплашен с есемес от непознат номер да се откаже от състезанието за централната банка. Това обяви той в парламента, придружен от цялата парламентарна група на ИТН.

Съобщението е било получено в 17:30 в четвъртък. "Откажи се или проблемите ти ще започнат веднага и нямаш представа колко ще бъдат сериозни!!!", бил текстът на съобщението. Каримански е подал сигнал в полицията.

Часове преди получаването на заплахата кандидатът за шеф на БНБ е обяснил на среща в Министерския съвет атаките срещу себе си, разказа зам-шефът на партията Тошко Йорданов. В четвъртък имаше съвет на коалицията, на който премиерът Кирил Петков е влязъл с папка с десетки публикации срещу Каримански. "Възможно ли е такъв човек да стане шеф на БНБ? Погледнете какви данни има за него! Това е безобразие", отсякъл Кирил Петков. 

Тези публикации били медийни партенки според Тошко Йорданов. Той определи атаките срещу Каримански и заплахата като мутренски. И индиректно насочи подозренията към другия кандидат за БНБ - Андреа Гюров от "Продължаваме промяната". Знаете кой стои от другата страна за БНБ, от едната е Каримански, заяви Йорданов.