Плевенчанин отива на съд за кражба на 19 024 билета от лотарията

Той е заловен, след като опитал да ги продава

Крими
16:50 - 29 Октомври 2019
4352
Плевенчанин отива на съд за кражба на 19 024 билета от лотарията

Плевенчанин ще бъде съден за кражбата на 19 024 лотарийни билета на обща стойност 91 614 лв. От тях 742 броя са били с изплатена печалба.

Обвиняемият е многократно осъждан за тежки умишлени престъпления.

Престъплението е било извършено на 17 януари тази година. Мъжът е отрязал метална решетка на офис в Плевен и успял да влезе в помещението. Облепил е датчика на охранителната система и се скрил, за да изчака пристигането на служителите от СОТ.

След като служителите на охранителната фирма не забелязали нищо и си тръгнали, обвиняемият извършил кражбата.

В края на януари започнал да проверява и осребрява печалбата от взетите билети. За да не предизвика подозрение, помолил свой познат да прави това, след което да му дава печалбата.

Сред печелившите билети бил и такъв за сума от 5 000 лв., като подсъдимият помолил своя познат да се яви в телевизионно предаване за получаване на сумата.

След като схемата се оказала успешна, през март крадецът отново се свързал със своя познат и му предал още билети, като поискал да ги осребрява само в определени бензиностанции, тъй като билетите били изтъркани и печалбата за тях вече била получена.

На бензиностанция в София, познатият на рецидивиста е задържан от полицията, след като служителка сигнализира за мъж, който се опитва да осребри билети, чиято печалба вече е била изплатена.