Плевнелиев агитира за кандидата на ГЕРБ в "Младост"

Президентът се щракна с Мария Илиева в столичния квартал

Топ
15:19 - 01 Ноември 2019
5039
Плевнелиев агитира за кандидата на ГЕРБ в Младост

Два дни преди балотажа, президентът Росен Плевнелиев даде рамо на кандидат-кметицата от ГЕРБ-СДС за район "Младост" Мария Илиева, като се щракна с нея, широко усмихнат, пред административна сграда в квартала.

Фотото в социалните мрежи пусна претендентката за поста заедно с коментара:"Докато се срещах с гражданите днес получих подкрепата на президента Росен Плевнелиев - жител на "Младост". 

Снимката предизвика противоречиви реакции - едни поздравяваха експрезидента, други обаче го обвиниха, че участвал в агитация.  

В неделя на Илиева предстои да се изправи срещу независимия арх. Стефан Стефанов в интересен двубой. Разликата между двамата е около 4000 гласа, за които ще се води битката. На изборите преди 3 години, Илиева водеше с толкова Десислава Иванчева. На балотажа обаче нещата се обърнаха драстично и гласовете на Илиева се оказаха с 12 000 по-малко.  

Подкрепа за Илиева дадоха много известни личности от шоубизнеса - изпълнителите Милица от Тоника, Мими Иванова, Емил от Конкурент, Вензи, актьорите Албена Михова, Антон Радичев, Влади Въргала, Шкумбата, алпинистът Методи Савов, ръководителят на ансамбъл „Българе“ – Христо Димитров, както и хиляди други жители на Младост, които заедно изстреляха Мария Илиева като победител на първия тур на местните избори.