Победителката от "Гласът на България" с първи самостоятелен концерт

Той ще се проведе на 23 декември в зала 1 на НДК

Нещо за четене
15:13 - 24 Ноември 2022
1782
Победителката от "Гласът на България" с първи самостоятелен концерт

Победителката от "Гласът на България" - младата народна певица Петя Панева ще зарадва почитателите си с първи самостоятелен концерт “Ясна Зорница”. В музикалното събитие ще имаме възможност да се насладим на емблематични народни песни, аранжирани специално за събитието от големия композитор Георги Андреев, който ще дирижира целия концерт, който ще се проведе на 23 декември в зала 1 на НДК.

“Изпълненията на Петя Панева са възраждане на най-добрите традиции на българския народен песенен фолклор, които са се запазили през столетията, изпяти от нея брилянтно, с чисто и неподправено звучене.” - споделя Георги Андреев. 

Концерт-спектакълът ще впечатли публиката, освен с новаторски подход в подбраните песни, така и с още по-внушително звучене, благодарение на Симфоничен оркестър Враца и солистите на ДФА “Филип Кутев”. В събитието участие ще вземат още популярни изпълнители, които засега организаторите запазват в тайна.

Петя Панева е първият победител в “Гласът на България”, който спечели телвизионния формат с изпълнения на народна музика. Талантливата млада певица успя да грабне сърцата на всички българи с яркия си глас и любовта си към фолклора. Петя пее от 4 годишна на много и различни сцени. Завършва НУИ “Добри Христов”, гр. Варна със специалност ударни инструменти. Висше образование завършва в НМА “Панчо Владигеров”. Била е част на хор “Ваня Монева”, както и негов солист. Две години е била част от ДФА “Филип Кутев”.

През 2019 участва в турнето на Нешка Робева “Шоу без име”. Има съвместни изяви с един от най-големите кларинетисти на България- Иво Папазов- Ибряма. С нейно участие са многобройни записи на БНР с оркестъра за народна музика. През 2022 ще излезе и първият и съвместен албум с оркестъра за народна музика на БНР. Носител е на много награди, както в България, така и в чужбина. Част от тях са: Специална награда на конкурс “С песните на Калинка Вълчева”, Специална награда на конкурс “С песните на Вълкана Стоянова”. През 2017 печели възхищението на журито и публиката на конкурса “Пирин фолк” като завоюва 3 награди-Първа Награда на журналистите, Първа награда на фестивалното жури, както и Награда на публиката.