Почина певицата Джеси Норман

През 2017 г. имуяеството на звездата бше разпродадено за благотворителност

Култура
07:42 - 01 Октомври 2019
3364
Почина певицата Джеси Норман

На 74-годишна възраст почина вчера американската певица Джеси Норман, предаде Франс прес, като се позова на говорителката на семейството на Норман.

Норман е родена в щата Джорджия и става известна в Европа, където изнася концерти в най-големите зали.

През 2017 година певицата разпродаде цялото си имущество. Това са произведения на изкуството, мебели, декоративни предмети, сребро и автографи на оперната прима, които се намират в имението „Уайт Гейтс”, което се намира в Северен Уестчестър, Ню Йорк, САЩ. Частният имот е бил собственост на създателя на популярното телевизионно шоу „Скрита камера”. Джеси Норман неведнъж е пребивавала в тази къща, заобиколена от зеленина и идеална за отдих след професионалните й ангажименти.

Сред уникатите в колекцията на певицата са индийска гривна, обсипана със диаманти, която е емайлирана в златно, зелено и червено, комплект от сребърни прибори за хранене на прочутата марка Tiffany & Co и свещници от мрамор и бронз, изработено в стила на Луи XVI. 

В последните години от живота си Норман се концентрираше в работата си в Училището по изкуствата, което носи нейното име в родния й град. Учебното заведение предоставя безплатно обучение на талантливи деца, които търсят различни форми на изява и желаят да получат частни уроци по изкуствата.

Джеси Норман е член на управителните съвети на Карнеги Хол, Ботаническата градина и Обществената библиотека на Ню Йорк, Танцовия театър на Харлем. Тя подпомага дейността на организация по въпросите на хроничното автоимунно заболяване лупус, както и на доброволческа организация в помощ на бездомните.