Почина шефът на АГ-то във Враца д-р Кръстев , прегази го приятел

Актуални новини
19:28 - 20 Април 2019
13716
Почина шефът на АГ-то във Враца д-р Кръстев, прегази го приятел

Шефът на акушеро-гинекологично отделение във врачанската болница д-р Иван Кръстев почина в събота сутринта. Лекарят, дал живот на стотици бебета, издъхна в столичната болница ИСУЛ, в която бе приет преди седмица след нелеп инцидент във врачанското с. Горно Пещене.

Сигнал за инцидента бил подаден от приятел на д-р Кръстев. Той открил лекаря на улица в селото със счупен череп и премазано лице. Според полицията, началникът на АГО във Враца е бил ударен от свой приятел, на когото отварял портала на двора си, но шофьорът объркал скоростите и вместо напред, потеглил на задна скорост.
Полицията разследва причините, довели до нараняванията му. Вероятно ще бъдат повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост срещу 62-годишен мъж от селото, който е бил с лекаря в събота вечерта.

Столични лекари се бориха докрай за живота на 57-годишния д-р Кръстев. След приемането му в ИСУЛ сърцето на премазания спряло, но колегите му успели да го върнат към живота. Кръстев обаче имал много тежки наранявания, счупен череп и вътрешен кръвоизлив и въпреки усилията на специалистите издъхнал без да дойде в съзнание.