ПОД ЛУПА: Доган загуби войната, Пеевски е незаобиколим фактор

Депутатите на ДПС - Ново начало ще са нужни дори за обикновено мнозинство

Политика
14:30 - 08 Октомври 2024
10235
ПОД ЛУПА: Доган загуби войната, Пеевски е незаобиколим фактор

Очаквам, че Делян Пеевски ще бъде незаобиколим фактор в следващия парламент. Това коментира журналистката Ружа Райчева в интервю за Евронюз. Не виждам той да отслабва, напротив той се усилва, допълни тя.

"В момента има толкова много потенциални партии в парламента, че какъвто и да е изборният резултат на Пеевски, той ще остане съществен фактор. Той ще има едно солидно количество депутати, които ще са нужни дори за обикновено мнозинство. Което означава, че той ще бъде фактор", обясни и журналистът Борислав Кръстев.

"Доган се появи едва в събота. Държа една доста вяла реч, много далеч от това, което е останало като спомен от неговите големи ораторски умения. И изобщо той не успява да се пребори за своята партия“, каза още Райчева. Тя коментира анализа на „Галъп“, който посочи, че крепостите на ДПС остават лоялни на Пеевски. Тоест  общинските кметове, общинските структури и т.н. са с лидера на ДПС Делян Пеевски. Най-вероятно Доган е загубил войната, отбеляза Ружа Райчева.

"Мисля, че никой не отличава вече една кампания от предишната. Станаха твърде много. В тази има някакви опити. Ако човек следи кампанията, вижда някакви опити за нови лозунги, вижда някакви малки промени в поведението на партиите, но те са почти символични", коментира още Кръстев.