Подаде оставка управителят на букурещка болница, в която разследват лекари за убийство на пациенти

Новини
18:11 - 09 Август 2024
1184
Подаде оставка управителят на букурещка болница, в която разследват лекари за убийство на пациенти

Управителят на букурещката болница "Свети Пантелеймон", в която прокуратурата започна разследване срещу медици за предполагаемо причиняване на смърт на пациенти, е подал оставка, предаде Аджерпрес.

Здравният министър Александру Рафила съобщи, че управителят на болницата Богдан Соча е подал оставката си вчера и днес тя е влязла в сила.
Двама лекари от болница "Свети Пантелеймон" в Букурещ бяха задържани в предварителния арест за 30 дни вчера по обвинение, че са причинили смъртта на пациенти в интензивното отделение, намалявайки рязко дозата на лекарството норадреналин.  Прокуратурата започна разследване по случая, след като директорът, отговарящ за грижите за пациентите в лечебното заведение, съобщи, че в периода 4-7 април в интензивното отделение са починали 17 пациенти, след като им е била намалена дозата норадреналин – лекарство, което поддържа живота на интубираните болни.

Двамата медици са разследвани за предумишлено убийство и опит за предумишлено убийство при утежняващи обстоятелства, възползвайки се от уязвимото състояние на жертвата.