Подготвя се втори терминал за втечнен газ край Александруполис

Икономика
16:51 - 15 Април 2022
2828
Подготвя се втори терминал за втечнен газ край Александруполис

Подготвя се изграждане на втори терминал за втечнен газ край Александруполис, обяви министърът на енергетиката Александър Николов по време на парламентарния контрол.

"С оглед развитието на последните събития в международен аспект и в продължение на Плана за диверсификация на енергийните доставки и гарантиране на енергийната сигурност Съветът на директорите на "Газтрейд ес ей"  е одобрил препоръка към Общото събрание на акционерите за подаване на заявления за лицензия за независима система за природен газ относно втори терминал за втечнен газ в района на Александруполис. Неформално мога да потвърдя, че се обсъжда вариант и, да, с голяма степен  на вероятност ще има и втори терминал."

Зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов коментира:

"Донякъде е радостно, че ще се строи втори такъв терминал. Ние също имаме такава информация за намерението на гръцката страна и дръжте господин Асен Василев по-далеч от енергийните проекти, защото виждаме всичко, в което той по някакъв начин се намеси. Първо, че му липсваше всякакъв вид дипломация, която е доста важна в този критичен момент. Виждаме резултатите от неговите действия, така че продължавайте, но Асен Василев по-далеч да стои от енергетиката и ще бъдем по-близо до енергийната независимост".