Подновиха делото за убийството на Плъха

На първа инстанция докторът Иван Димитров бе оправдан

Новини
12:56 - 29 Септември 2020
1540
Подновиха делото за убийството на Плъха

Д-р Иван Димитров, който преди две години и половина застреля в имота си крадеца Георги Джевизов, известен като Жоро Плъха, отново се изправя пред съда, предаде БНТ. 

На първа инстанция докторът бе оправдан за убийството, прието за самоотбрана, и беше осъден на 2 години условно с 3 години изпитателен срок за притежанието на незаконни боеприпаси.

Апелативният съд обаче отмени присъдата и разпореди процесът да стартира отначало, с друг съдебен състав. Според висшите магистрати, при постановяването на присъдата, Окръжният съд е допуснал съществени нарушения на процесуалните правила и не е направен пълен анализ на противоречията, които съществуват между събраните доказателства.

Днес делото тръгна наново по общия ред.

"Всички свидетели, които са в списъка на лицата по обвинителния акт, експерти, всички гласни и писмени доказателства ще бъдат анализирани в хода на съдебното следствие. Това означава този процес сега. Какво ще се докаже, какво съдът ще приеме, какво прокурорът ще направи, вече тепърва ще знаем", обясни адвокат Красимир Елдъров.