Погребват чак след Великден Виолета Гиндева

Култура
16:09 - 23 Април 2019
5198
Погребват чак след Великден Виолета Гиндева

Виолета Гиндева ще бъде погребана чак след великденските празници, научи Lupa.bg. За това е настояла дъщерята на голямата актриса, която живее в Америка от години. Тя нямала да може да се прибере навреме в България, а когато пристига, ще е точно великденската суматоха. По тази причина погребението е насрочено за първия ден след най-големия християнски празник.

Поклонението пред паметта на голямата актриса ще бъде на 30 април (вторник) от 11 ч във фоайето на Народния театър, обяви директора на трупата Мариус Донкин.

Донкин беше човекът, който върна актрисата на първата сцена след дългото й оттегляне от светлините на прожекторите. Напоследък тя се оплаквала от проблеми със сърцето. Имаше и болежки в корема.

Последно Виолета Гиндева имаше роля в пиесата на Горки „Чудаци". Точно на едно от тези представления й прилошава, но спектакълът не се отлага - макар също да има здравословни проблеми, на сцената спешно излиза титулярката Добринка Станчева. После получава болки в стомаха и се налага спешното й приемане в болница. Виолета Гиндева издъхна точно на именния си ден - Цветница, на 21 април. 

Виолета Гиндева в роля през 1970 г.