Покривът на руския парламент протече

Новини
21:01 - 18 Юли 2023
1617
Покривът на руския парламент протече

По време на кръгла маса в Съвета на федерацията покривът протече. В резултат на това сенатор Елена Мизулина беше принудена да прекъсне заседанието, посветено на историята на Съвета на федерацията, и да се премести в друга зала. Заседанието беше излъчено в социалната мрежа "ВКонтакте".

Когато покривът започна да тече, сенаторът Анатолий Долголаптев говореше. Той реагира на капещата от тавана вода с думите "репутацията ни не трябва да се петни, другари". Тогава Владимир Платонов, председател на Московската търговско-промишлена палата, постави на масата кофа за боклук, в която да капе водата. "Надявам се, че това е най-лошото нещо, което съм причинил с историята си", пошегува се Долголаптев.

Също така в Държавната дума на последния етаж на сградата имаше няколко капки по тавана, а от стълбището на руския парламент започна да капе вода, съобщава кореспондент на РИА "Новости".

Говорителят на президентската администрация Елена Крилова заяви пред агенцията, че специалистите своевременно ще отстранят течовете в сградите на парламента. По думите й част от наводнението е причинено от отворени прозорци в сградите.

На 18 юли в Москва за по-малко от час падна почти една четвърт от месечната норма валежи. Вследствие на проливния дъжд бяха наводнени някои улици в столицата, водата заля и част от метростанциите. Заради лошото време бяха затворени виенските колела "Слънцето на Москва" и в парка "Горки".