Полицаи простреляха в главата случаен минувач

Други трима души, включително заподозреният, бяха ранени

САЩ
23:00 - 17 Септември 2024
3137
Полицаи простреляха в главата случаен минувач

Нюйоркската полиция защити действията си, след като случаен минувач беше прострелян в главата, докато двама полицаи се бореха с въоръжен с нож гратисчия на оживена станция на метрото.

Мъжът е в критично състояние след стрелбата на станция Sutter Avenue L в Бруклин. Други трима души, включително заподозреният, бяха ранени.

Полицията съобщи, че полицаите са предизвикали заподозрян за нарушаване на правилата за пътуване, след което са го простреляли, след като той ги е заплашил с нож. Състоянието му е критично.

Нюйоркските власти превърнаха намаляването на престъпността в метрото и автобусите в свой основен приоритет след поредицата от насилствени нападения, грабежи и убийства. Част от тях е и борбата с гратисчиите.

Критиците обаче се питат как преследването на дребен нарушител е прераснало в употреба на смъртоносна сила в претъпкано обществено пространство.

Том Донлон, временно изпълняващ длъжността полицейски комисар в града, разпореди пълно разследване, но добави: „Не се заблуждавайте, че случилите се събития... са резултат от действията на въоръжен извършител“.

Полицията не е посочила имената на нито един от замесените.

Дженвин Уонг от проекта „Отговорност на полицаите“ на Обществото за правна помощ заяви пред „Ню Йорк Таймс“, че полицията е застрашила живота на хората, след като е решила „в затворено пространство ... да използва непропорционална сила“.

На пресконференция началникът на отдел в нюйоркската полиция Джефри Мадри заяви, че двама полицаи са видели мъж да преминава през бариерите, без да плаща.

Г-н Маддри заяви, че на записите от камерите за наблюдение на тялото се вижда как заподозреният заплашва да „убие“ полицаите, ако го последват, преди да се изправи срещу тях с нож.