Полицаи стреляха по хулигани в Джебел

Общество
11:14 - 22 Май 2023
1145
Полицаи стреляха по хулигани в Джебел

Полицаи озаптиха с изстрели във въздуха петима разбеснели се и дрогирани хулигани в центъра на Джебел. Екшънът започнал на 20 май към 21,30 часа, когато за рутинна проверка бил спрян автомобил „Нисан“, управляван от 58-годишен.

Той и спътникът му на 63 години влезли в пререкание с полицаите. В скандала се намесили още трима преминаващи край автомобила – на 27, 31 и 45 години. Те проявили словесна и физическа агресия към униформените. За да бъде прекратен конфликта единият от полицаите извадил служебния пистолет и стрелял два пъти във въздуха.

Петимата са задържани за срок до 24 часа в полицейския участък. Водачът на автомобила отказал тест за алкохол. Направен му е тест за наркотични вещества, който отчел положителни резултати за амфетамин и метаамфетамин, след което е издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за химически анализ. По случая са образувани две бързи производства – за възпрепятстване на полицаите при изпълнение на служебните им задължения и за управление на автомобил след употреба на наркотици.

По-късно при извършено претърсване в къща на 58-годишния водач на автомобила полицаи открили незаконно притежавана пушка с оптика и монета, за която се предполага, че е културно-историческа ценност. Оръжието и антиката са иззети и са на съхранение в РУ-Момчилград.