Полицейска спецакция и в Разградско

Новини
11:53 - 08 Август 2024
501
Полицейска спецакция и в Разградско

Нерегламентирана търговия с "маркови" стоки е разбита в хода на специализирана полицейска операция, която се проведе на 7 август на територията на ОДМВР-Разград. Конфискувани са над 150 артикула.

В хода на предприетите процесуално-следствени действия от полицията е извършено претърсване на адрес в село Ясеновец, обитаван от 46-годишна жена и 47-годишен мъж. На първия етаж в имота е открито помещение, обособено като търговски обект с изложени дрехи за продажба от различни марки, включително и имитации на европейски търговски марки. Иззети са 105 рокли Apple Cix и още 50 с надписи NB, Schazam и други. По описа на ОДМВР-Разград е образувано досъдебно производство по чл.172 от НК.

В хода на полицейската операция е проверен частен имот в заветското село Острово. Установено е, че 56-годишен мъж съхранява огнестрелно оръжие – преработена пневматична пушка, пригодена за боеприпаси 22 калибър и изстрелване на проектил. Оръжието е окомплектовано с ударно-спусков механизъм, а в цевта е намерена гилза. Мъжът не притежава разрешително за носене и съхранение на огнестрелно оръжие. Започната е проверка по чл.339 от НК.

Разкрит е извършител на палеж в кубратското село Бисерци. Сигналът за пожар на изхода на село Бисерци в посока село Божурово е получен на 31 юли вечерта. Огънят унищожил 7 дка пасище, собственост на община Кубрат. В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия е установено, че извършител на палежа е малолетно момче – на 13 години от град София.

Във връзка с ефективен, навременен и последващ контрол и проверка за незаконно пребиваващи чужденци в хода на специализираната операция са извършeни 20 проверки на конкретни адреси на територията на ОДМВР – Разград.

На изградените КПП-та са проверени 623 превозни средства и близо 670 лица. Съставени са 517 акта и фиша. Мобилни екипи извършиха проверки в игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент. Проверени са 6 пункта за черни и цветни метали, 12 търговски обекта и 19 сборища. В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност са установени 16 престъпления, образувани са 4 досъдебни и четири бързи производства.

Профилактираните лица от активния криминален контингент са 23.